Woningcorporatie Mozaïek Wonen, De Modelleer Corporatie en BIMlink gaan samenwerken bij het toekomstbestendig digitaal vastgoedbeheer van Mozaïek Wonen.

Mozaïek Wonen beheert ruim 10.000 woningen in Gouda, Bodegraven, Gouderak, Nieuwerbrug en Moordrecht. Een groot deel van deze vastgoedportefeuille, waaronder BIM-modellen, NEN 2580-certificaten en datasets, is gedigitaliseerd en ingevoerd in BIMlink. De Modelleer Corporatie beheert dit portfolio voor Mozaïek Wonen. De Modelleer Corporatie verzorgt de digitalisatie en BIM-gerelateerde werkzaamheden voor acht woningcorporaties en heeft meer dan 200.000 verhuurbare eenheden van diverse woningcorporaties in beheer. Tevens is De Modelleer Corporatie een partner van BIMlink.

BIM basis voor de toekomst

Als het gaat om digitale vernieuwing heeft Mozaïek Wonen als woningcorporatie echt een voortrekkersrol, weet algemeen directeur Marc Verhage van De Modelleer Corporatie. “De samenwerking tussen Mozaïek Wonen, BIMlink en Modelleer Corporatie is een prachtige kans om op een innovatieve manier met digitaal vastgoedbeheer aan de slag te gaan.”

De vastgoedinformatie van Mozaïek Wonen dient nu als basis voor digitale BIM-modellen. “Dat biedt veel mogelijkheden”, vervolgt Verhage. “Zo kunnen we mutaties door Mozaïek Wonen nu binnen zestien uur in BIM-modellen verwerken. Alle geactualiseerde tekeningen en plattegronden worden aangeleverd in het online vastgoedplatform van BIMlink.”

Lees verder over de samenwerking met De Modelleer Corporatie.