Koppeling

BIMcollab

Zicht op issues in BIM-modellen

Met issuemanagementplatform BIMcollab Cloud van softwarebedrijf KUBUS kunnen gebruikers de issues in BIM-modellen gestructureerd en centraal opslaan, delen en oplossen. Het platform is gebouwd op de open standaarden IFC en BCF en bevat alle relevante informatie voor effectieve communicatie over BIM-modellen. Issues kunnen rechtstreeks worden gecoördineerd vanuit veelgebruikte BIM-tools, zoals Archicad, Revit, Solibri en ZOOM.

Koppeling BIMlink

De koppeling tussen BIMlink en BIMcollab Cloud zorgt ervoor dat BIMcollab issues ook zichtbaar zijn in de module Communicatie van BIMlink. Nu kunnen gebruikers gezamenlijk vragen- en actielijsten aanmaken en opvolgen, inclusief bijlagen die vraagstukken verduidelijken. Ook kunnen gebruikers de complete verslaglegging, zoals notulen van bouwvergaderingen, bewaren in de communicatiemodule van BIMlink. Zo is alle informatie steeds opgeslagen in de cloud.

Toekomstige uitbreidingen

BIMcollab-issues zijn nu direct vanuit de lijst zichtbaar in 3D-modellen binnen BIMlink. Vanaf eind 2022 wordt het mogelijk om issues direct vanuit BIMlink aan te maken in BIMcollab Cloud.

Meer informatie: BIMcollab

 

 


Aannemersbedrijf Banbouw heeft het project Oranjekade Helmond geleverd voor gebruik in bovenstaande video.

IFC
Revit
AutoCAD
delta-pi
DeltaPi

Power BI
KYP
Madaster
Briefbuilder
Beecot
S-Bestek
ed-controls
Ed Controls
Vastware
BIMcollab

Nieuws over BIMcollab

BIMcollab

Nieuw op BIMlink #3

We hebben de afgelopen tijd weer diverse nieuwe features ontwikkeld op het BIMlink-platform. Hier lichten we er een paar uit. Single sign-on met Microsoft-account In de laatste update hebben we…
BIMcollab

Koppeling BIMlink met BIMcollab bundelt communicatie over BIM-modellen

BIMlink heeft een koppeling met BIMcollab Cloud ontwikkeld zodat alle communicatie en lijsten met betrekking tot issues in een BIM-model direct zichtbaar zijn in BIMlink. Na de zomer zullen de…